23948sdkhjf

10.000 virksomheder har søgt om hjælp for at undgå fyringer

Efter blot få dage har over 10.000 virksomheder valgt at søge om lønkompensation og sende deres medarbejdere hjem i stedet for at opsige.

Det har været nogle travle dage hos Erhvervsstyrelsen, efter ordningen for lønkompensation åbnede onsdag.

Og allerede nu - tre døgn efter ordningen åbnede - har 10.312 virksomheder søgt om lønkompensation til deres medarbejdere.

Det fortæller Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

Ordningen betyder, at virksomheden med statens hjælp kan sende medarbejderen hjem med fuld løn i stedet for at være nødsaget til at opsige medarbejderen.

- Det er fantastisk at se, hvordan så mange virksomheder vælger at søge om hjælp i stedet for at fyrer deres medarbejdere. For os er det utrolig vigtigt, at vi giver virksomhederne og danskerne de bedste muligheder for at komme igennem den her sundhedskrise, og det giver den her ordning mulighed for, da man som ansat sendes hjem med den løn, som man plejer, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Der har været 24.106 besøg på Virksomhedsguidens vejledning om lønkompensation, siden ordningen åbnede onsdag.

- Jeg er meget glad for, at vi så hurtigt runder en milepæl, og 10.000 virksomheder har grebet muligheden for at holde på medarbejderne, fordi det er med til at undgå i titusindvis af fyringer. Det er et hårdt slag, hvis man mister jobbet, der handler om mere end økonomi. Det handler også om at have noget at stå op til og være en del af et fællesskab, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Kompensationsordningen gælder fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020.

Fakta
I ordningen gives der følgende kompensation til virksomhederne:

  • Funktionærer: 75 % af de samlede lønudgifter, dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.
  • Ikke-funktionærer: 90 %, dog maksimalt 26.000 kr. pr. måned pr. fuldtidsansat.

Medarbejdere behøver ikke være fuldtidsansatte, for at virksomheden kan søge om kompensation.

Ordningen gælder for alle private virksomheder, der lever op til en række kriterier - blandt andet:

  • Ordningen gælder for private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af coronavirus/COVID-19, og som derfor står over for at varsle afskedigelser for minimum 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.
  • Virksomheden skal betale fuld løn til medarbejder i kompensationsperioden.
  • Medarbejderne skal afholde fem feriedage, afspadseringsdage eller fridage uden løn i løbet af kompensationsperioden. Det gør sig dog ikke gældende for virksomheder, hvor der er aftalt lønnedgang i forbindelse med COVID-19.
  • Ordningen gælder også private fonde, foreninger og selvejende institutioner, hvis de modtager mindre end halvdelen af institutionernes ordinære driftsudgifter i offentlige tilskud.

Ud over midlertidig lønkompensation har regeringen også indført en lang række andre tiltag, der skal holde hånden under danske arbejdspladser og virksomheder, der er ramt af konsekvenserne af coronavirus/COVID-19.

Yderligere informationer og kriterier findes på virksomhedsguiden.dk, hvor der er link til ansøgningsblanketten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11